De vuurshow van Clinch is een geraffineerd spel van draaiende fakkels en een gevecht met brandende stokken en dansende vuurcirkels.

Een fascinerend schouwspel, geschikt voor elk evenement.

Met of zonder live begeleiding van djembé spelers.

Bij voorkeur in schemer of donker.

Clinch speelt met vuur

Clinch vecht, draait, strijkt, springt, spuugt, en spot met vuur.
Spectaculair en vurig, ondersteund door een stevige beat.

Geïnspireerd door fakir kunst en oosterse gevechtskunsten, volgde Clinch o.a. trainingen op de Bao Trieu Wushu school van Earl Blijd.

 

Speeltijd: 12 tot 20 minuten
Speelvlak 5 x 10 x 4 mtr.
Zowel binnen als buiten mogelijk.

————————–

3 Foto’s hierboven: © Mark Lamers

Bekijk het Clinch foto album voor meer vurige foto’s

—-—-—-—-—-—-—-—-

“Een vollemaansfeest in Borker Padenbos” Een verslag door Luuk Verpaalen.

“De hoge bomen in het Padenbos worden van onder verlicht door vuurpotten, hun kruinen vangen het licht van de volle maan. Twee trommelaars brengen een dwingend ritme voort waardoorheen drie didgeridoo spelers hun mysterieuze klanken vlechten. Het lijkt of we terecht zijn gekomen op een ritueel vollemaansfeest. Of op een of andere voodoo-sessie, zo een die voorkomt in de film Angel Heart. Zal plotseling Lisa Bonet uit het struikgewas te voorschijn komen en een wilde dans gaan opvoeren? We hopen maar we weten beter. Het is vrijdag avond, even na elven.

Wij zitten bij Clinch, het acrobaten duo uit Groningen dat veel meer in zijn mars blijkt te hebben dan zwaartekracht tartende lichaamskunsten.
De vuurshow die ze brengen is geknipt voor een omgeving als deze. De vreemde schaduwen op de bomen en de brandende lichtcirkels die ze er tussen in toveren hebben een hallucinerend effect en doen je daadwerkelijk in een andere wereld wanen.
Eerder deze avond heeft Clinch, net als de dag ervoor, zijn acrobatiek vertoond, nu is het de beurt aan deze show met vuur en muziek. Meterslange vlammen worden er gespuwd en gevaarlijk vliegen de toortsen heen en weer tussen de struiken.”

Foto uit de Kollumer Courant gemaakt tijdens het Straatartiestenfestival in Buitenpost.
© Kollumer Courant