Piña Palmera Mexico

Posted by admin on Friday Mar 27, 2009 Under Nieuwsbrief, Posts

In februari was Clinch in Mexico en heeft daar opgetreden voor de kinderen/bewoners, ouders en medewerkers van Piña Palmera.
“Clinch fue en febrero, en Mexico y ha producido para los niños y los residentes, los padres y el personal de Piña Palmera.”

Hier onder een stukje van de piña website, vertaling is van Google.

Piña Palmera Centro de Atención Infantil, is een non-gouvernementele organisatie (NGO), wettelijk, zonder enige politieke of religieuze belangen, die al meer dan 20 jaar werkt met invaliditeit van personen van alle leeftijden uit rurale gemeenschappen, de meerderheid zijn inheemse volkeren. We werken in de zuidelijke kust van Oaxaca op revalidatie, sociale integratie, informatie en het voorkomen van elke vorm van handicap (fysieke, intellectuele of geleidende), zonder rekening houdend met de graad van invaliditeit, vermogen om te betalen en / of etniciteit.

Wij zijn van mening dat het werken met gehandicapten niet een kwestie is van vriendelijkheid, maar om hun mensenrechten te dragen. De extreme armoede van verschillende sociale problemen is een aanvulling op de uitdaging van de Piña. De centrale as van ons werk is respect voor verschillen en de vorming van een integrerende samenleving. Het centrum van de inspanningen gericht op het veranderen van de manier waarop de lokale bevolking wat mensen met een handicap, door het bevorderen van bewustwording en rehabilitatie programma’s voor families, scholen en lokale gemeenschappen.

Deze programma’s leren mensen het gebruiken van adaptieve uitrusting en therapeutische technieken, alsmede het verzorgen van mensen met een handicap. Dus kinderen en volwassenen met een handicap worden meer geïntegreerd in het dagelijks leven.

Wij zijn een burgerlijke Association, juridisch opgericht, met het recht op aftrekbare giften. Sinds onze oprichting hebben meer dan 5000 kinderen en volwassenen met verschillende handicaps deelgenomen aan onze programma’s.
Vandaag participeren 350 personen in onze programma’s (20% kinderen,
35% jongeren, 10% ouderen …).


“Wij dromen van een samenleving, waarin iedereen verschillen erkent en respecteert.”


Dit was een erg goede en leuke ervaring.
Ondanks de hitte hebben de bewoners, medewerkers, vrijwilligers en wij daar ontzettend veel plezier gehad.
Sommige kinderen hebben, hoe moeilijk dat ook was, toch met ons mee gedaan met verschillende truckjes en hebben daar zichtbaar enorm van genoten.

——-

Tevens hebben we veel waardering en respect voor het werk wat de medewerkers, ouders en vrijwilligers daar verrichten.

“Esta fue una muy buena experiencia y la diversión, a pesar del calor, los residentes, empleados, voluntarios y que realmente había un montón de diversión.
Algunos niños, lo difícil que era, todavía con nosotros en diversas acrobacias y han gozado de enorme visibilidad.

También tenemos un enorme respeto y el aprecio por la labor que el personal, padres y voluntarios para llevar a cabo.

Kijk op de gallery voor meer foto’s
Comprobar la galería para más fotos

One Response to “Piña Palmera Mexico”

 1. Laura Says:

  Hee lieve drie!

  Jullie website is mooi geworden! Mooie foto’s, heel overzichtelijk en informatief.

  Hoe laat zijn jullie er morgen?

  Veel liefs,

  Laura